RP: Jiskra Jaroměř C – Sokol Studnice 1,5:3,5

V neděli 4. března se hrálo poslední kolo Regionálního přeboru A. Tentokrát jsme u nás v Jaroměři nastoupili proti vedoucímu týmu tabulky, Sokol Studnice. Soupisku jsme měli určenou, ale jelikož 2. nasazený Karel Chalupa byl v zahraničí, museli jsme vsadit na dlouholetého a zkušeného hráče Zdeňka Michla, který se ujal i role rozhodčího. Po sepsání zápisu a přivítání soupeře mohla hra začít.

Zdeněk Michl na 1. šachovnici odehrál velmi krátkou partii, kde ani jeden z hráčů neriskoval a partii tak dali za remízu.
Na 2. šachovnici bojoval Antonín Korityák st. s asi nejlepším hráčem hostů. Bohužel podlehl tlaku zkušenějšího soupeře a partii prohrál.
Překvapil ale na 3. šachovnici Tonda Korityák ml., který dokázal využít chyb zkušenějšího soupeře a pěkně zvítězil. Tonda tak ukázal, že se nebojí silnějších hráčů a partii od partie se velmi zlepšuje.
Na 4. šachovnici jsem hrál já, Alois Martínek, ale týmu jsem moc nepomohl, protože jsem partii nakonec prohrál. V zahájení jsem sice stál vyrovnaně. Potom se mi povedlo zablokovat královské křídlo a na dámském jsem měl dobré šance na zisk na výhody. Chybou ve 30. tahu jsem po útoku soupeřovy dámy, přišel o řadu pěšců, čímž mě soupeř donutil se vzdát.
Na 5. šachovnici hrál Pavel Uždil, kterému se také nedařilo a podlehl svému soupeři. Celé utkání tak skončilo výhrou hostů a to v poměru 3,5:1,5.

Alois Martínek